Skip to content

NIEUW! Vegan frikandelbroodje met Nutri-Score B

NIEUW! Vegan frikandelbroodje met Nutri-Score B

De wereld veranderen kan heel lekker zijn. Dat bewijst het nieuwe en allereerste vegan frikandelbroodje, dat De Graaf Bakeries exclusief voor Albert Heijn heeft ontwikkeld. Dit broodje is onderdeel van de nieuwe generatie verse snacks op de bakkerijafdeling van Albert Heijn, passend bij de behoefte aan duurzame en plantaardige snacks. Bovendien heeft dit vegan frikandelbroodje een Nutri-Score B, wat beter is dan veel alternatieve niet-plantaardige opties. Het is vanaf deze week verkrijgbaar op de bakkerijafdeling van Albert Heijn.

Plantaardig alternatief voor het frikandelbroodje

Denk je aan de bakkerijafdeling van Albert Heijn, dan denk je al snel aan het frikandelbroodje. Juist van deze populaire snack is nu een nieuwe, plantaardige variant gemaakt. De Graaf Bakeries wil met deze nieuwe snack een brede doelgroep aanspreken, die steeds vaker bewust eet vanwege de impact van vleesconsumptie op het klimaat. Jongere generaties omschrijven zichzelf in toenemende mate als flexitariër, vegetariër of veganist. Met het vegan frikandelbroodje met Nutri-Score B biedt Albert Heijn jongere generaties een bewuster plantaardig alternatief naast hun vertrouwde frikandelsnack.

Een betere optie met Nutri-Score B

De verse hartige snacks zijn er in de eerste plaats vooral voor de lekkere trek. Maar dit vegan frikandelbroodje is bovendien een meer verantwoord alternatief voor traditionele frikandelbroodjes. Het beschikt over een Nutri-Score B, wat aangeeft dat het een betere keuze is qua voedingswaarde dan veel alternatieve productkeuzes. Die goede score (op een schaal van A t/m E) dankt het broodje onder andere aan de hoeveelheid tarwe-eiwitten en het vetarmere deeg. Het broodje bevat 75 kCal minder per 100 gram dan het niet-plantaardige frikandelbroodje van Albert Heijn. Verder bevat het minder zout en is het een bron van eiwitten en vezels, waardoor je langer een vol gevoel hebt.

Plantaardig eten bereikbaar maken voor iedereen

Het vegan frikandelbroodje is de nieuwste toevoeging aan het steeds ruimere assortiment aan plantaardige producten bij Albert Heijn. De supermarktketen is lid van de Green Protein Alliance, die Nederlanders helpt om vaker plantaardige keuzes te maken. Dat Albert Heijn nu ook de best verkopende hartige snack in een vegan variant aanbiedt, is een logische stap richting dit doel. Juist binnen de verse snacks grepen duurzame shoppers nog te vaak mis. Om hierin meer opties te bieden, ontwikkelde De Graaf Bakeries eerder al de vega frikandel en het eerste vegan kaasbroodje.

Een lekkere en verantwoordere keuze

Bij De Graaf Bakeries levert de consument nooit in op smaak, ook niet bij dit broodje. Voor het vegan frikandelbroodje is een plantaardige frikandel gemaakt van o.a. tarwe-eiwitten gemengd met water en een kruidenmelange. De tarwe-eiwitten maken dit broodje zelfs een bron van vezels en eiwitten. Verder is het bladerdeeg vervangen door een vetarmere deegsoort die is gerezen door gist. Dat maakt het vetpercentage lager dan bij reguliere bladerdeegsnacks. Daarnaast is er vanzelfsprekend geen roomboter of ei gebruikt. En de geliefde currysaus? Die kon gelukkig onveranderd blijven.

Het vegan frikandelbroodje is vanaf 1 juli 2022 verkrijgbaar bij 704 Albert Heijn winkels op de bakkerij afdeling (€1,29). Vanaf midden augustus is de snack ook te koop bij filialen van AH to go.

IFS Certificaten